17 April 2013

JERAWAT OH JERAWAT

Oh..Tidak! Jerawat. Kebanyakan orang pernah naik jerawat di muka tidak kira besar atau kecil. Kalau tengok cermin mesti tidak sah kalau anda tidak belek-belek muka, nampak jerawat mulalah rasa sakit hati dan geram kan? Itu perkara biasa. Ada setengah orang cakap jerawat ini menyusahkan dan memalukan bila sudah naik banyak-banyak di muka. Sampai ada yang sanggup tidak mahu keluar rumah bila muka berjerawat. Betul ke? Tapi jerawat tak boleh dibiarkan sebabkan kesannya sangat teruk.Tapi tahukah anda posisi jerawat boleh memberi petunjuk ataupun isyarat tentang kesihatan kita walaupun bukanlah secara menyeluruh? Menarik bukan? Jom teruskan membaca info dibawah.

Jerawat kat DAHI


Haba badan yang melampau serta peredaran darah yang tidak baik menjadi punca kepada naiknya jerawat kat dahi kita. Orang yang ada jerawat kat dahinya selalunya memiliki sifat panas baran.

Untuk menghindari, dinasihatkan supaya menjadikan amalan untuk tidur awal serta bangun awal. Selain itu pastikan dapat tidur yang cukup dan minum air banyak.
Jerawat kat HIDUNG

Kalau jerawat di batang hidung, ianya bermaksud tulang belakang kita mungkin bermasalah. Jika ianya di hujung hidung mungkin disebabkan haba perut melampau dan sistem penghadaman yang tidak normal.

Dan jika di salah satu hujung hidung pula boleh dikaitkan dengan ovari atau sistem reproduksi yang mempunyai masalah.

Jerawat kat DAGU

Kalau jerawat tumbuh di dagu pula, berkemungkinan fungsi buah pinggang telah terjejas atau sistem endokrin (rembesan dalaman) lemah. Untuk kaum wanita yang mudah mendapat jerawat di sekitar dagu mungkin berpunca daripada haid yang tidak teratur dan sistem peranakan yang bermasalah.
Jerawat kat PIPI
Jika jerawat tumbuh di pipi kiri, fungsi hati mungkin kurang lancar seperti dilanda masalah rembesan, menyahtoksin dan penghasilan darah. Jika di sebelah pipi kanan, fungsi paru-paru berkemungkinan tidak normal.

Jerawat kat BADAN (Belakang dan Depan)

Bagi jerawat yang tumbuh di belakang atau depan badan ianya memberi petanda kemungkinan sistem perkumuhan bermasalah, seperti terkena sembelit. Dinasihatkan supaya mengamalkan pemakanan yang sihat bagi memastikan toksin tersingkir dengan lebih baik.

Nampaknya ada yang terus menghadap ke cermin untuk melihat posisi jerawat anda. Walaubagaiman pun artikel yang dikongsikan ini adalah sekadar rujukan sahaja. Untuk mendapatkan maklumat lebih jelas mengenai tahap kesihatan, anda perlulah mendapatkan rawatan dan nasihat doktor.

P/S: Tips untuk kulit sihat

Anda dinasihatkan untuk minum sekurang-kurangnya 8 gelas air kosong sehari. Ini akan membantu anda utk menyeimbangkan suhu badan dan membebaskan toksik yang tidak dikehendaki daripada tubuh badan kita. Ia juga membantu pelawasan.



11 April 2013

Tawaran Hebat Untuk Anda!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Peluang hanya sekali, rezeki datang bergolek dengan hasil usaha sendiri dan bukannya bergolek seperti durian runtuh tanpa hasil usaha. Betul tak?

Peluang hebat untuk anda yang berminat dan ingin bermodal cuma RM300 sahaja.


KLIK SINI UNTUK HUBUNGI KAK AZERA
|
|
|
|
\/




10 April 2013

[INFO] Nak Seribu Daya, Tak Nak Seribu Dalih!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Sekadar perkongsian untuk tatapan bersama dimana ada Usaha, di situlah kejayaan. Betul tak? alhamdulillah dapat sale plg byk utk produk DIANZ VITAMIN..


"assalamualaikum ^^ morning all.. TANIAH kepada stokis yang bertuah ♥ belian terkumpul dari 21 /1/2013 - 20/3/2013

Anda menerima RM300 tunai ♥ email sy nama penuh dan no akaun maybank / cimb ye..

Kepada stokis yg tak berjaya jgn kecewa.. belian terkumpul 1/3/2013 hingga /1/5/2013 min 500pcs.. 2 stokis bertuah akan mdpt iphone 5 secara percuma.. stay tune

taniah semua ......."



INGIN MENJADI PENGGUNA PRODUK DIAN'Z
VITAMIN DAN KOLAGEN? KLIK 
|
|
|
\/

09 April 2013

[INFO] Anda Ibu Mengandung? Ingin Mencuba?

Assalamualaikum dan Salam sejahtera....


Anda Ibu mengandung?
Mungkin sedang menyusu baby?

Tapi takut ia memudaratkan...
JANGAN risau...Alhamdullilah..memang terbukti produk ini selamat dimakan oleh ibu mengandung dan sedang menyusukan..malah membantu lagi bukan anda tapi baby anda yang bakal di lahirkan nanti..

[Klik sijil untuk pembesaran imej]

RM80 SEMENANJUNG / RM85 SABAH DAN SARAWAK TIDAK
TERMASUK POS, UNTUK TEMPAHAN HUBUNGI STOKIS / AGEN 
RANGKAIAN KAK AZERA




08 April 2013

[TESTIMONI DIANZ] Kanak-kanak Dian'z Vitamin C & E!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Alhamdulillah dengan kepercayaan yang diberikan, Kak Azera ingin kongsikan lagi pengguna yang menggunakan produk Dian'z Vitamin dan Kolagen. Ikuti kisahnya pengkongsian dari pengguna Dian'z ini yer..


nak share something ngan Dian'z, baby dian'z Vitamin C & E ?

skg almost 2 months da mkn dianz, kdg2 ade jugak skip.. a few days back, i sent my latest pic to husband- kami pjj n nk dekat 1 month n half da x jumpa- lame jugak x anta pic sbb x berapa sihat.. husband tegur "da x de jerawat ye? kulit syg makin licin n cerah.. abg syukur, syg pon kna la sujud syukur " .. Alhamdulillah, syukur dpt gembirakan hati suami.. masa pregnant dulu mmg hormonal change hbs, muka very bad tp nsb baik husband faham..

Masa makan dianz pon still exclusively breastfeed my baby.. skg org dok pakat tegur my baby putih, gebu - Alhamdulillah, susu ok, mommy ok, baby ok.. daddy pon happy sbb mommy makin ok.. early april ni akan jumpa my husband, hihi cant wait! :)

thanks dian, wut a great product uve made! ni ade a few pic of my baby sbb sy tgk x de lg testi bf mommy n baby kn? so sharing is caring
1. before - y kat bantal
2. 1 month - pakai beanie
3. 1 month n half- dlm walker


RM80 SEMENANJUNG / RM85 SABAH DAN SARAWAK TIDAK
TERMASUK POS, UNTUK TEMPAHAN HUBUNGI STOKIS / AGEN 
RANGKAIAN KAK AZERA





05 April 2013

Contest Before and After Dian'z Vitamin C & E 12000mg

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera....

Berita baik untuk pengguna produk Dian'z Vitamin...


Contest before and After Dian'z vitamin C & E 12000mg


Hadiah tempat pertama : Samsung Galaxy + 3 botol vitamin C & E
Hadiah tempat kedua : Samsung Corby II + 2 botol vitamin C & E
2 saguhati : RM100 tunai + 1 botol vitamin C

Syarat dan terma pernyataan :
~Berumur 16 tahun ke atas
~ Mesti pengguna produk Dian'z Vitamin C & E 12000mg
~ Pernyertaan bermula dari 7/3/2013

Cara menyertai :
~Sila Muat turun satu gambar 'before' dan 'after' dengan jelas
  di wall Dian'z pixy
~Ceritakan pengalaman anda setelah menggunakan produk
  Dian'z Vitamin C & E
~Gambar anda akan di muatturun semula di album khas
  dan hanya perlu tunggu nama anda di umumkan.
~TIDAK perlu like & share

Keputusan pemenang :
~Akan di umumkan pada 15/4/2012
~Berdasarkan gambar yang paling jelas dan cerita yang menarik.
~Bukan berdasarkan LIKE tertinggi

Notakaki: Berminat ingin menyertai pertandingan ini, mestilah menjadi pengguna produk Dian'z Vitamin....Jangan tunggu lagi, peluang untuk anda mendapat hadiah yang menarik dari Dian'z Pixy...Rezeki jangan di tolak, musuh jangan dicari yer....

INGIN MENJADI PENGGUNA PRODUK DIAN'Z VITAMIN?
SILA KLIK






syma beauty skincare murah