26 December 2012

[INFO] Kenapa perlu kurangkan pengambilan buah-buahan?


Kerana terdapat  buahan2 yang mempunyai kompasisi khabohidrat yang tinggi..
Cuba refer di buku panduan Alpha Lipid SD2 ada menyenaraikan bilagan khabohidrat mengikut buah.
Tujuan mengurangkan pengambilan khabohidrat bukan untuk bermusuh dengan khabohidrat itu sendiri.
Tetapi, adalah untuk melengkapi program diet yang kita ambil bersama Alpha Lipid SD2, iaitu kita kenali sebagai;



DIET PROTIN ( PENGURANGAN KHABOHODRAT , PENGAMBILAN PROTIN)

Secara saintifiknya, Elemen  yangg paling mudah untuk badan kita uraikan pertama sekali KHABOHODRAT , yang ke-2 LEMAK , & yg paling susah sekali adalah PROTIN...
Jadi bila kita dah cut  khabohidrat intake atau apabila segala khabohidrat telah habis terurai secara automatik badan kita akan cari sumber kedua yg paling mudah utk uraikan iaitu LEMAK.
Seperti yang kita ketahui badan kita melakukan pembakaran setiap hari mengikut kepada kadar individu.

Sebab tu tujuan kita buat diet protin ni... supaya badan kita bertindak untuk membakar lemak sebagai tenaga!

"BURN THE FAT AS ENERGY" -- "CONVERTING THE FAT AS FUEL"

Tetapi kenapa kita kena makan protin pula?
Sebab badan kita nak uraikan protin perlukan tenaga yang tinggi...
Jadi bila dia perlukan tenaga yg tinggi maka pembakaran lemak akan jadi lebih tinggi.
Bila diet protin dicampur dengan pengambilan Alpha Lipid SD2  apa yg akan berlaku dlm badan badan kita adalah?? 

PEMBAKARAN LEMAK YANG SANGAT TINGGI!


Dan yang paling bestnya,  lemak yg terurai tu hanya akan keluar melalui air kencing & perpeluhan..
sebab tu kita boleh buat ujian air kencing utk tgk ada tak lemak terurai tu dlm air kencing kita dengan mengunakan KETOSIS STRIPS / KETO STICK

Jika dapat result negative maknanya pengambilan khabohidrat terlalu tinggi utk badan kita...
jadi badan kita tidak dapat nak membakar lemak SEBAB KITA DAH BAGI TELEBIH KARBO...

kalau dapat result positif (Color pink ke atas) maknanya lemak terurai tu ada dalam air kencing kita dan itu bermaksud permakanan kita yang kita ambil adalah sesuai mengikut kadar pembakaran badan kita.

Jadi apa maknanya.. kalau penguna tu tiada penurunan.. kita tanya saja "KETO STICK COLOR APA"? .. klu putih/negative , dia perlu adjust pemakanan dia sampai dapat color pink... as long dia dpt color pink dia hanya perlu teruskan saja...

DAN!


Jangan terkejut sebab ramai juga org yang dah ambl alsd2 ni dia masih dapat color pink walaupun dah makan nasi sepinggan.. 
macam mana cara nak guna ketostick ada dlm buku panduan.. :)



"ketosis merely means that our bodies are using fat for energy. Ketones (also called ketone bodies) are molecules generated during fat metabolism, whether from the fat in the guacamole you just ate or fat you were carrying around your middle"

No comments:

Post a Comment

Komen le lagi yer..

syma beauty skincare murah