26 December 2012

[INFO] Kenapa perlu kurangkan pengambilan buah-buahan?


Kerana terdapat  buahan2 yang mempunyai kompasisi khabohidrat yang tinggi..
Cuba refer di buku panduan Alpha Lipid SD2 ada menyenaraikan bilagan khabohidrat mengikut buah.
Tujuan mengurangkan pengambilan khabohidrat bukan untuk bermusuh dengan khabohidrat itu sendiri.
Tetapi, adalah untuk melengkapi program diet yang kita ambil bersama Alpha Lipid SD2, iaitu kita kenali sebagai;



DIET PROTIN ( PENGURANGAN KHABOHODRAT , PENGAMBILAN PROTIN)

Secara saintifiknya, Elemen  yangg paling mudah untuk badan kita uraikan pertama sekali KHABOHODRAT , yang ke-2 LEMAK , & yg paling susah sekali adalah PROTIN...
Jadi bila kita dah cut  khabohidrat intake atau apabila segala khabohidrat telah habis terurai secara automatik badan kita akan cari sumber kedua yg paling mudah utk uraikan iaitu LEMAK.
Seperti yang kita ketahui badan kita melakukan pembakaran setiap hari mengikut kepada kadar individu.

Sebab tu tujuan kita buat diet protin ni... supaya badan kita bertindak untuk membakar lemak sebagai tenaga!

"BURN THE FAT AS ENERGY" -- "CONVERTING THE FAT AS FUEL"

Tetapi kenapa kita kena makan protin pula?
Sebab badan kita nak uraikan protin perlukan tenaga yang tinggi...
Jadi bila dia perlukan tenaga yg tinggi maka pembakaran lemak akan jadi lebih tinggi.
Bila diet protin dicampur dengan pengambilan Alpha Lipid SD2  apa yg akan berlaku dlm badan badan kita adalah?? 

PEMBAKARAN LEMAK YANG SANGAT TINGGI!


Dan yang paling bestnya,  lemak yg terurai tu hanya akan keluar melalui air kencing & perpeluhan..
sebab tu kita boleh buat ujian air kencing utk tgk ada tak lemak terurai tu dlm air kencing kita dengan mengunakan KETOSIS STRIPS / KETO STICK

Jika dapat result negative maknanya pengambilan khabohidrat terlalu tinggi utk badan kita...
jadi badan kita tidak dapat nak membakar lemak SEBAB KITA DAH BAGI TELEBIH KARBO...

kalau dapat result positif (Color pink ke atas) maknanya lemak terurai tu ada dalam air kencing kita dan itu bermaksud permakanan kita yang kita ambil adalah sesuai mengikut kadar pembakaran badan kita.

Jadi apa maknanya.. kalau penguna tu tiada penurunan.. kita tanya saja "KETO STICK COLOR APA"? .. klu putih/negative , dia perlu adjust pemakanan dia sampai dapat color pink... as long dia dpt color pink dia hanya perlu teruskan saja...

DAN!


Jangan terkejut sebab ramai juga org yang dah ambl alsd2 ni dia masih dapat color pink walaupun dah makan nasi sepinggan.. 
macam mana cara nak guna ketostick ada dlm buku panduan.. :)



"ketosis merely means that our bodies are using fat for energy. Ketones (also called ketone bodies) are molecules generated during fat metabolism, whether from the fat in the guacamole you just ate or fat you were carrying around your middle"

24 December 2012

PENGEDAR DIPERLUKAN DENGAN MODAL 8 TIN ALSD2/ LIFELINE

SALAM SEMUA..

Saya sedang mencari mereka-mereka diluar sana yang ingin menjana pendapatan 4-5 angka dalam masa yang pantas. dengan SYARAT, FOLLOW FORMULA KAMI.  MESTI BERWIBAWA dan TAK MUDAH PUTUS ASA... BUKAN DUDUK DIAM DAPAT DUIT YE... Kriterianya adalah seperti berikut:-

1) memang terdesak nak tambah pendapatan
2) boleh bermodalkan rm1260 (8 tin sd2/lifeline), SEKALI 
    SEUMUR HIDUP

CALL/ MSG SAYA UNTUK MENGETAHUI CARANYA. 



22 December 2012

[INFO] Muhasabah Diri

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Marilah sama-sama kita bermuhasabah diri demi merpertingkatkan ilmu dan amal untuk kesejahteraan hidup di dunia dan di akhirat. In Sha Allah...Semoga di permudahkan segala urusan..

[Klik Imej untuk pembesaran]

P/S: Selamat beramal... :-)


21 December 2012

[INFO] Tindakan dan Kesan

Assalamualaikum dan Salam sejahtera...

Hari ini akak nak kongsikan tentang tindakan dan kesan pada diri tentang diet atau bagaimana cara anda nk KURUS dan kesan2nya? Check it out ;)


Tepuk dada tanya selera. Nak yang cara mana... ALSD2 wajib makan TIDAK PERLU BERLAPAR.. Turun sehingga 15kg hanya dengan RM600 (harga ahli) dalam masa sebulan. Berminat nak jadi pengedar, pendapatan sehingga 5 angka dengan bermodal CUMA RM60.00 sahaja. Boleh hubungi Kak Azera di bawah ini yer...Ada 10 ribu lebih testimoni, jom cuba. Hagra boleh kawwtimmmm punya....

15 December 2012

Sempena Sambutan Royalti Kovensyen - BONUS 2 KALI SETAHUN JUAL ALSD2???

Assalamualaikum dan Salam Kesihatan....

Pada 18 November baru-baru ini, akak ada menghadiri satu konvesyen dibawah tajaan New Image dimana New Image meraikan ahli-ahlinya yang berjaya mencapai target. Majlis Royalty ini diadakan 2 kali setahun iaitu setiap 6 bln sekali.. kira mcm bonus lah... bestkan if dapat bonus 2 kali setahun???? kerja skrg sekali pun susah tul tak?? So SEIAPA BERMINAT NAK DAPAT BONUS 2 KALI SETAHUN SILA CALL AKAK 0192595054. NAK RM1K? 5K? 100K??? anda yang tentukan.. best kan gini... so apa tunggu lg.. jommm follow akak.. INSYAALLAH NEXT ROYALTY BULAN MEI 2013.

Kat bawah ni ada sedikit gambar disekitar majlis berlangsung. Check it out ;-

[TESTIMONI HEBAT DENGAN SD2, SEKARANG KAMI ADALAH DEALER YANG SAH]

[Bonus yang dijanjikan bagi mereka 
yang layak! Anda bila lagi]

Mereka yang layak menerima bonus
]

P/S: Ingin sertai KAMI? Hubungi Kak Azera pada bila-bila masa sahaja kerana handphone Kak Azera di pasang selama 24 jam tau....Ahaks :-P

14 December 2012

[INFO] Ajal Maut Itu Di Tangan Allah! ALPHA LIPID LIFELINE untuk sihat sepanjang hayat

Assalamualaikum dan Salam kesihatan...

Ada lagi info yang perlu Kak Azera kongsikan pada anda tentang satu artikel yang perlu anda semua beri perhatian. Memang Ajal dan maut itu di tangan Allah. tapi kita perlu berusaha seterusnya tawakal untuk lebih sihat dan panjang umur. Selebihnya adalah ketentuan olehNya...Mudah-mudahan info ini dapat di manfaatkan bersama...Amin :-)



P/S: Tak salah kalau hidup untuk sihat dan cuba produk yang lebih baik untuk diri kita. JOM MINUM SEGELAS LIFELINE untuk hidup lebih sihat dan bertenaga.

13 December 2012

[INFO] Mati Akibat Obesiti? Biar betik!

Assalamualaikum dan Salam kesihatan...

Alhamdulillah syukur pada Allah kerana masih diberi lagi nafas untuk Kak Azera kongsikan satu info yang berkaitan dengan kesihatan. Semasa Kak Azera membaca surat khabar terlintas mata Kak Azera satu keratan yang agak sedih ketika membaca artikel tersebut. Nak tahu ke? Baca keratan artikel ni untuk perkongsian bersama....

[Klik imej untuk besarkan]

P/S: Ketika sihat inilah kita perlu berjaga-jaga dengan pemakanan yang ada, apabila dah sakit nanti pula merasa menyesal. Pepatah orang tua "Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian hari tidak berguna".


04 December 2012

Testimoni ALSD2: Cik Natasha Norshah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Kisah pengakuan dari sahabat Kak Azera yang bernama Natasha Norshah dimana mula-mula beliau hanya sekadar menggunakan produk untuk kurus tetapi sekarang terpaksa buat income. Ini adalah kisah pengakuan dari sahabat Kak Azera untuk dikongsikan bersama.

"Pada mulanya saya ingin menggunakan produk ALSDII ini untuk menguruskan dan mengurangkan berat badan sedia ada. Saya hanya cuma menggunakan 3 tin sahaja dan sudah nampak perkembangan dimana asalnya berat badan saya 64kg ke 54kg. Jadi berat badan saya menurun sebanyak 10kg. Saya konsisten dengan produk ALSDII untuk mendapat berat badan yang ideal. Ramai sahabat handai terdekat saya agak terkejut dengan perubahan yang saya alami ini dan mereka bertanya apakah produk yang saya gunakan sehingga mendapat perubahan sebegini. Jadi saya kongsikan pada mereka yang ingin menurunkan berat badan seperti saya hanya menggunakan produk ALSDII sahaja. Mereka seperti tidak percaya apa yang saya kongsikan dan saya meminta mereka agar mencuba terlebih dahulu produk ALSDII. Jadi dalam masa yang sama ramai sahabat saya yang terdekat ingin mencuba ALSDII dan masa yang sama juga saya seperti tidak percaya kerana dengan produk ALSDII ini juga boleh menjana pendapatan sampingan. Memang terbaiklah ALSDII bukan hanya boleh kurus tapi boleh menjana pendapatan sampingan.... income natasha 4 angka skrg hanya buat part time"


P/S: My friend jugak :-) pada permulaannya cuma nak kurus tetapi sekarang terpaksa buat income. Best kan??? Kurusss dapat income pun dapat!! Nak tau caranya??? Pm Sy. Tq

03 December 2012

Testimoni ALSD2: Cik Mastura Ya'akob

Assalamualaikum dan Salam sejahtera....

Kisah pengakuan dari Mastura Ya'akob yang ingin berkongsi kejayaan beliau langsing dengan ALSD2. "Pada mulanya saya mencari-cari produk yang boleh menurunkan berat badan. Saya telah mencuba produk A, B, C tetapi masih tidak memberi kesan pada diri saya. Tetiba saya ada ternampak iklan testimoni di facebook  Azera yang mengatakan produk alsd2 ni boleh mengurangkan berat badan. Saya dah serik dengan produk-produk yang telah saya gunakan dan menjanjikan macam-macam tetapi gagal.. Saya cuba bertanya tentang produk ini dengan Azera dan beliau cuba menyakinkan saya untuk mencuba untuk 2 tin terlebih dahulu. Akhirnya saya bersetuju untuk mencuba untuk 2 tin. Dalam proses menggunakan produk susu ni, Kak Azera banyak memberi tips menggunakannya tanpa berlapar. Alhamdulillah akhirnya cita-cita dan keingginan saya tercapai juga dimana dengan hanya 2 tin susu sahaja dapat menurunkan berat badan saya sebanyak 4kg. Terima kasih Kak Azera menyakinkan dan memperkenalkan produk susu ALSD2 ni kepada saya.  ALSD2 terbaikkkk....."

Testimoni terbaru!!!! Panas!! Panas!! Tahniah buat sahabat Mastura Ya'akob turun 4kg dgn 2 tin ALSD2 Tapi inci banyak hilang. Dari saiz pinggang 34' sekarang sudah 29'. Tahniah!!! Best sangat.


P/S: So sesiapa berminat nak mencuba seperti beliau ini bolehlah pm/what's up 0192595054... Kalau anda tetap nak tunggu dan lihat, dipersila kan. Fast action maka fast ler resultnya :-)


16 November 2012

Pelan Pemasaran ALSDII

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Ingin mencari peluang pendapatan sambilan? Minat bisnes? Jadikan ianya sebagai sumber PENDAPATN anda juga! Apakah GANJARAN dan FAEDAH menjadi pengedar? Anda sendiri telah saksikan bagaimana Alpha Lipid yang tidak dikenali 3 tahun lepas kini telah mendapat permintaan ramai. Dulu bermula tanpa testimoni, tanpa bukti kejayaan, kini semuanya telah ada. Permulaan produk PENURUNAN BERAT BADAN yang ideal iaitu SD2 dan kini terbaru Alpha Lipid SDII ini juga sama ketika bermulanya Alpha Lipid suatu ketika dahulu. Bermulanya MEI 2012, Alpha Lipid SDII (SD2) mula dipasarkan secara agresif dan ambil lah peluang ini. Anda adalah pioneer! JUTAWAN adalah MILIK ANDA!

[klik untuk pembesaran]

[klik untuk pembesaran]

[klik untuk pembesaran]

[klik untuk pembesaran]

[klik untuk pembesaran]

[klik untuk pembesaran]

[klik untuk pembesaran]

[klik untuk pembesaran]

[klik untuk pembesaran]




Untuk memuat turun pelan pemasaran ALSDII sila klik

12 November 2012

[INFO] Susu Sejat & Nilai Kalori Dalam Makanan dan Minuman

Assalamualaikum dan Salam sejahtera...

Kali ini akak Azera cuba kupas mengenai susu sejat dan senarai kalori dalam makanan dimana:

1. Kandungan serat (tidak mempunyai nilai kalori) telah pun ditolak daripada jumlah karbohidrat yang dinyatakan di dalam Nilai Kalori Dalam Makanan ini (kecuali kategori “Vegetables”, yang mana nilai seratnya dinyatakan dalam kurungan).

2. Kcal/g adalah nilai kalori bagi 1g untuk sesebuah makanan. Ia memberitahu anda akan kepadatan kalori makanan tersebut. Semakin tinggi nilai Kcal/g, maka semakin padatlah kalori dalam makanan tersebut.

3. Terdapat 2 cara dalam menentukan nilai kalori sesebuah makanan menggunakan Nilai Kalori Dalam Makanan ini:
  • Dengan menggunakan saiz hidangan yang dicadangkan, kemudian hanya merujuk kepada nilai kalorinya seperti yang dinyatakan dalam ruangan “Calorie (Kcal)”.
  • Dengan menggunakan Kcal/g sebagai faktor darab. Sebagai contoh, jika anda menimbang berat Mee Kari menggunakan penimbang dapur dan beratnya ialah 100g (tanpa berat mangkuk), maka kalori Mee Kari yang ditimbang ialah 0.77 x 100g = 77kcal (0.77 adalah nilai Kcal/g untuk Mee Kari).


SENARAI KARBOHIDRAT BERASASKAN MAKANAN:
*********************************************************************
[Klik jadual untuk besarkan]

SENARAI ASAS PROTIEN DALAM MAKANAN (DIDARAT):
**************************************************************************
[Klik jadual untuk besarkan]

SENARAI ASAS PROTIEN DALAM MAKANAN (DILAUT):
************************************************************************
[Klik jadual untuk besarkan]

SENARAI JUADAH MAKANAN RINGAN:
***************************************************
[Klik jadual untuk besarkan]

SENARAI SAYUR-SAYURAN:
*************************************
[Klik jadual untuk besarkan]

SENARAI BUAH-BUAHAN:
**********************************
[Klik jadual untuk besarkan]

SENARAI JENIS KEKACANG:
**************************************
[Klik jadual untuk besarkan]

SENARAI JENIS MINUMAN:
**************************************
[Klik jadual untuk besarkan]


P/S: Manusia yang gagal akan cuba sedaya upaya mencari seribu alasan untuk berubah, namun manusia yang berjaya akan mencari seribu cara untuk melakukan perubahan. Seribu cara itu mungkin sudah ada di depan mata anda, namun tanpa komitmen dan keazaman dalam diri anda sendiri, perubahan itu pasti tidak akan berlaku juga.

06 November 2012

Chef Wan Pun Suka ALSDII ke?

Assalamualaikum dan Salam sejahtera....

Terkejut dan rasa tidak percaya bila akak mendapat info dimana selebriti yang terkenal Chef Wan juga menggunakan produk keluaran New Image ini. Betapa bagusnya produk ALSDII sehingga boleh di percayai oleh sebilangan golongan artis dan selebriti yang menggunakan produk ALSDII untuk tujuan kesihatan. Kalau tak percaya, akak tunjukkan buktinya ni ye... :-P
v
v
v
v
v
v
v
v
v



Setiap gambar yang di kongsikan menceritakan banyak perkara:

1- Chef Wan dipaksa pegang beg...
2- Chef Wan dibayar untuk pegang beg ALSDII...
3- Chef Wan di ugut untuk pegang beg ALSDII...
4- Chef Wan dengan rela hatinya datang di pejabat, daftar sebagai ahli Syarikat New Image dan menjadi salah seorang pengguna ALSDII selepas melihat anak beliau, Serina dh turun 10kg . Ya! ini adalah betul dan bukannya tipu-tipu... Skrg Serina juga dah jadi Dealer utk New Image...


Terima kasih Chef Wan dan Serina kerana mempercayai produk kami! Anda bila lagi?


25 October 2012

Ucapan Ikhlas Azera Untuk Anda!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Azera ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Adha 1433H..Agar pengorbanan yang ditempuhi dengan hati yang tenang dan sabar. Insyaallah....Amin

[Klik Imej untuk tumbesaran]

P/S: Azera sentiasa mendoakan anda agar Selamat pulang dan Selamat kembali

22 October 2012

Sijil Penghargaan dan Penyertaan untuk Peserta Giveaway!

Assalamualaikum dan Salam sejahtera...

Akhirnya siap juga Sijil Penghargaan dan Penyertaan untuk peserta-peserta yang dijanjikan oleh Azera supaya ianya di tepek pada blog peserta yang menyertai Giveaway pertama dianjurkan oleh Azera sendiri. Anda boleh copy & paste kod / script yang telah disediakan oleh Azera untuk anda...

Sila ubahkan saiz yang ditandakan warna merah mengikut kesesuaian saiz sidebar blog anda....


height="300"  width="200






*************************************************************




*************************************************************

*************************************************************

*************************************************************

*************************************************************


*************************************************************



*************************************************************






P/S: Sila copy n paste ye...penat tau buat ni...Ahaks...Jika ada masalah boleh tinggalkan komen dientri ni ye...Terima kasih... :-)

syma beauty skincare murah