25 May 2011

Naughty kiss / playful kiss korean drama



















Alamak aku sekarang gile tgk cite ni la. Naughty kiss/playful kiss. Nantilah aku wat sinopsis. kite layan gambar dlu k.. 

Hari2 yang seronok dan beronok-ronok ;)

Amat best gi kerja lately ni because banyak benda yang dah 'clear'. Sib baik aku sempat menceritakan perkara sebenar beserta buktinya kepada my bos. Alhamdulillah. Bos2 lain yang sebelum ni taknak pandang muka disebabkan mungkin dah terdengar cerita dari 1 side but now dah senyum dan bergelak ketawa. Syukur! Kalau kita tak salah tak perlu nak takut dan menggelabah lebih. Lebih baik menjatuhkan hukuman tak bersalah pada orang yang bersalah daripada menjatuhkan hukuman bersalah pada orang yang tak bersalah.


Yang lagi best sesetengah orang suka menilai orang dari satu sisi sahaja. Cubalah nilai dari kedua2 sisi. InsyaAllah takkan silap membuat perhitungan atau keputusan. Ada jugak yang suka lebih sudu dari kuah. Contohnya Si minah bergaduh dengan si joyah tapi si ipah dan si peah pulak yang lebih2 tak nak tegur dan buat muka dengan si joyah sbb mereka best friend forever kepada si minah.Dahla dorang taknak bercakap dengan si joyah, dorang  pulak yang lebih2 pergi mengadu dekat bos atasan tentang si joyah. Sedangkan si ipah dengan si peah ni takdela tau sangat apa yang digaduhkan antara si minah dengan si joyah, hanya dengar cerita dari side si minah. Adilkah kepada si joyah? Nauzubillah harap2 Allah SWT jauhkan diri aku, anak dan keluarga dari perangai macam tu. Amin


Rasa lebih tenang sangat. Harap berterusan sampai bila2 mcm ni. Ingat best ke nak bermasam muka ngn orang? tak best langsung tau! Ada pegawai unit sebelah yang dulu kureng ngn aku  tp sejak 2, 3 kerat ni dah bla, sekarang dia dah ok. Aku pun tatau nape dulu dia camtu. Tapi ok la, mungkin ada hikmah yang tersembunyi.. Takpelah biar orang nilai kita buruk tapi Allah swt nilai kita baik. Kalau kita hidup berpura-pura pun tak guna jugak, tak tenang pun... Baik jadi diri sendiri lg best.. 


okla chow dlu... ;)

16 May 2011

Selamat Hari Guru

Owh yer hari ni 16 Mei , Hari Guru bagi setiap tahun. Jasa guru kepada kita rasanya tak ternilai walau dgn harta benda atau wang ringgit. Tanpa guru tak adalah doktor, tak adalah peguam, takdalah hakim... betul tak? So kepada semua guru di seluruh dunia Selamat Hari Guru. Semoga hidup diberkati Allah swt selalu. Ingat kan nak bagi kat semua cikgu saya ini..............................................................................
v
V
V
v
v
v
v
v
v
v
v
vv
v
v

v
v
v
v
v
vv

v
v

tapi hanya ini yang mampu......................................
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
itu pun hanya dalam gambar ek.. huhuhuuu

ADIK NIKAH + MALAM BERINAI

Pada 30 April yang lepas adik pompuan aku telah melangsungkan pernikahannya. Laki dia org Senawang so dekat je lah. Jom layan pic..













 SEMOGA BERBAHAGIA DUNIA AKHIRAT. DAMIA NAK KAWAN... heheheeh.. Kualiti pic tak bagus sbb kamera yang ni tak best. Nanti aku upload masa hari sanding plak... bye

09 May 2011

Selamat Hari Ibu....

Salam semua.. hari ni kite nak cakap pasal Hari Ibu yer Murid2. Hehehe.. mood aku happy banget. Ingatkan semalam takde orang nak wish kat aku. Dah lah dari petang sabtu aritu kepala aku sakit rasa nak pecah jek. yerla gi ngantar adik aku kat rumah laki dia kek senawang, negeri sembilan. Pastu berarak tengah2 hari buta. Ya Allah panas ya amat. Sib baik si masam aku tu tak demam. dia tu dah la jarang kena panas.. 

Berbalik kepada tajuk entry kita hari ni adik2.. Petang semalam my lucky cakap nak keluar ada keje. Aku mula-mula rasa tension gak, yerla lucky aku ni time hari minggu pun nak kuar. tapi dengan muka kelat2 masam biarkan je laa dia keluar. dah ada kerja nak buek camno.. macam laa kalau aku tak bagi, dia tak akan keluar.. hahhaha..

Nak dekat maghrib dia balik.. sambil bawak...............................
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v

v
v
v
v
v
v

v
v
huwaa rasa terharu sebab lucky aku bukan jenis yang jiwang karat. masa birthday pun payah nak dapat bunga. Biasanya dia bagi duit je then suka ati ko la nak beli apa. Mayb sebab dia amat menghargai aku yang dah bertarung nyawa lahirkan anak dia,walaupun hanya dengan sekuntum bunga tapi ianya satu penghargaan yang amat bermakna bagi aku. tq my dearie.. opsss my mother in law pun dapat jugak. heheheh lagi satu dapat makan ini..
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v

my favourite cake.. tq.. tq very much.

So kepada semua yang bergelar Ibu.. selamat hari ibu. Jasa kalian tidak dapat dibalas dengan harta benda dan wang ringgit. bersyukurla anda semua kerana mampu menjadi ibu. coz tak semua orang bernasib baik...

p/s:
i)kepada puan zah, selamat hari ibu, bagi saya, awak adalah ibu yang terbaik dalam dunia ini,walaupun awak sangat brutal dan garang... hehehe tapi amat sporting dan penyayang. yer tak abang2 dan adik2 ku???? hehehehe
ii)kepada ibu mertuaku, awak juga adalah yang terbaik. terima kasih kerana menjadikan suami saya seperti yang saya punyai sekarang.

06 May 2011

Lupus ke luput????

Hari ni unit aku buat operasi lupus secara besar-besaran. Huwaaa letih tu.. Tapi aku respect bos2 aku ni dorang sekali turun padang buat kerja. Takda la macam sesetengah orang tu bila dah jadi bos, pandai mengarah je kan.. kalau dah jadi bos memang kena mengarah ek? Eh kalau bukan dia yang nak mengarah, sapa lagi kan? hehehehe

So far setakat ni aku memang respect la bos2 unit aku ni, dorang tak penah nak merepek, mengarah yang bukan2. Bagi dorang ko nak buat apa pun buatlah janji kerja jalan. Alhamdulillah setakat ni even aku ni selalu la curik tulang tapi kerja aku jalan. tak penah plak kena panggil dengan bos sebab kerja tak siap. ok pe kan? kan? kan? heheheh... Kalau cakap belakang tu tak tau laa kan. alah no hal laa semua orang pun mesti ada gak sosek sosek belakang pasal orang lain. ahaksss

Berbalik pada cerita lupus melupus tadi, mak aiii banyak gila file2 yang dah lebih dari 5 tahun tak dilupuskan.Korang bayangkan file sebelum zaman 80an pun ada.. mak aii aku pun belum lahir kalau sebelum tu.. tapi kelakar je nama bahagian dulu2.. hehehehe.. Bahagian aku dulu namanya kontrek dan apa ek. lupa plak. kontrek laa plak. macam buruh binaan pulak orang yang keje kat sini ;).

Thanks pada EO, PSU n KPSUK unit aku. Korang memang best. Tak lupa pada kawan2 yang menolong td. Kepada Puan Ct Z..... tq belanja lunch n puan f.. belanja minum petang... Hope dirahmati Allah selalu. Puan mmg cool...
Apa yang penting kerjaaaaaa sama... jom.. kite minumm dlu...

05 May 2011

TER....

alahaiii aku dah terpadam semua ulasan.. sorry ek kengkawan. tak sengaja.. huhuu tu je nk ckp. babaiiiii ;(

ANAK SIAPA PALING HEBAT.... ofkozzz anak aku kan?

last week aku blk kg kt pahang.. adik aku kawin. Hari rabu ptg aku dh gerak. my lucky hantar then pagi khamis dia dah balik kajang, kena kerja. then jumaat dia balik semula ke pahang. biasalah nak kenduri kawin ni kerja banyak. aku balik awal pun saja nak tayang muka bukannya rajin sangat pun. hahaha

anak aku si damia plak bukan main lg. org lain nak dukung taknk lak dia. jd handbag aku lah pulak. so apa lagi, horayyyyy la aku jawabnya. takyah buat kerja. alasan je semua tu, padahal ko mmg pemalas kan. tettttttttt

so berbalik pada tajuk aku untuk entry kali ni, ceritanye camni... ada laa sorang makcik ni borak laa dengan aku.
makcik: zera anak ko berapa tahun dah umur dia?
aku: setahun 4 bulan cik
makcik: comelnya anak ko nih.anak comel macam ni bolehlah cepat-cepat tambah lagi.
aku: sambil tergolak aku pun cakap camni, abis tu cik kalau anak tak comel tak boleh tambah lagi ke?
makcik: sengihhhhh panjang... tak boleh.. tak boleh..
aku: insyaAllah cik, tahun depan yer. tapi taktau la kalu keluar nanti comel ke tak. terus blaa gi mandikan si masam aku tu.

selingan...

kadang-kadang aku muskil dgn masyarakat kita, masing2 nak berlumba sape paling hebat, anak sape paling bijak, cucu sapa paling comel, menantu sapa paling kaya. Cerita pasal nak berlumba ni bukan kat tempat aku je kot, kat tempat korang pun mesti ada kan?? Tambah2 kalau anak tu kerja bagus, gaji mahal.. kalau berbual tu mesti keluar macam2 dialog hebat  kan..

som:  anak aku kerja pangkat besar, tiap2 bulan bg aku empatbelas ratus ribu.. anak ko keje apa ek? bape banyak dia bg ko sebulan si peah oi.. 
yg si peah plak takmau kalah. 

Peah: owh anak aku kerja gaji besar jugak.. baru bulan lepas bg aku sepuluh juta buat beli gelang emas.. dia baru dapat duit apa ntah.. bulan depan nak dapat lagi tu.

maka terkulat2 laa si mak cik som sbb dgr anak org bg lg byk dari anak dia. Yang mak cik peah plak tersengih besar lah sbb anak dia hebakkk dari anak org lain. walau hakikatnya semua org tau anak cik peah belajar tak tinggi pun.. bistu camno lak boleh tiap2 bulan ko cerita benda tak logik tu.. tapi takpe kite bersangka baik ajelah.. mungkin rezeki dia murah sebab selalu tolong omak dio.

Tapi kan kita tak boleh nak salahkan mak bapak yg bersikap macam ni, maybe dia suka nak orang tau anak dia berjaya, dia pandai didik anak.. aku ok je kalau memang apa yang kau cerita tu logik dan apa yang ko cerita tu memang betul. Tapi yg aku rasa nak tergelak tu sebab  cerita ko tu berlebih sangat laa derr.

Ada lak yang jenis sosek sosek cerita pasal anak orang. sekali terkena kat batang idung sendiri, terus terdiam tak kata apa. Nauzubillah kalau boleh taknak la bersikap macam tu. takutnye, tambah2 aku ada anak perempuan. orang selalu cakap jaga lembu sekandang lagi senang dari jaga anak perempuan  sorang. Isk3 Nauzubillah!!!
si masam.. baju agak seksi,




waktu dlm masjid..
si masam aku: ma.. ma nak pekk.. 
aku: pekk???? owh spek mata rupanye.. ingatkan pek apa td.. ahaksss.. 

P/S; nanti aku story pasal weeding adik aku di entry yang lain..

04 May 2011

SELAMAT HARI JADI FARALIA NURDAMIA part 2

Seminggu selepas sambut besday my dear damia kt kg, kitorg sambut lak kt kajang. kali ni dgn my family plak. lg pun tok ma ngn tok abah dia dtg. masa ni dorg plan nk gi nilai beli brg kawin my adik si linda n gi tempah pelamin. so alang2 tu celebrate sekali besday my little teapot kt KFC Kajang. huwaaaaaa kopakk tu. sib baik utk yg kt kg aritu sponsor by atuk n nenek damia. mama n papa cuma beli kek jek. tp kt kajang ni di sponsor oleh papa. hehehee.. sekali sekala takpelaa kan. kalu tiap2 bulan habisss laa.. heheheh.. tq la pd family n kawan2 yg sudi dtg memeriahkan majlis n bg hadiah kt damia. tq very much. muahhhxs...










papa n damia



suka sgt ngn belon

meriahkan

mama yg bambam


tak sampai hati nak makan muka damiaku.. 





syma beauty skincare murah